Allt fler vill renovera sina badrum

Det har under senare år blivit allt mer populärt att renovera sina våtutrymmen och badrum, googla bara på badrumsrenovering malmö. Badrummen ses som en viktig del av hemmet och är något som designmässigt ska stämma överens med resten av bostaden. Det ska kännas mysigt och fräscht att gå in i badrummet när du ska duscha och fixa till dig – det är här som du får din egentid.

Här följer fyra punkter som du bör tänka på när du ska renovera ditt badrum.

  1. Låt dig inspireras

Innan du bestämmer dig för vilken stil, färg eller form som du vill ha i ditt badrum, behöver du inspiration. Hur du väljer att renovera ditt badrum är något som du ska leva med under lång tid framöver. Ta dig därför tid att kolla i tidningar, leta efter bra och inspirerande bloggar, se på inredningskanaler på Youtube och skapa din egen samling av olika badrumsstilar på internet.

  1. Dyk ned i din planering

När du väl vet hur du vill att badrummet ska se ut är det dags för planeringen. Antingen sätter du dig och gör en enkel skiss med papper och penna eller så använder du något av alla de inredningsverktyg som finns på internet. Många av dessa verktyg underlättar avsevärt planeringen samtidigt som du löpande får förslag på lösningar som du själv kanske inte tänkt på.

  1. Håll koll på kostnaderna

Innan du anlitar ett företag för renoveringen är det en god idé att du först bestämmer en budget. Även om det är en investering för framtiden är badrumsrenoveringar kostsamma och självfallet måste du ha tillräckligt med pengar för att kunna betala det företag som du anlitar. I genomsnitt kostar ett nyrenoverat badrum kring 180 000 kronor och i detta pris ingår hantverkarnas arbete, materialkostnader och alla tillkommande kostnader i samband med renoveringsarbetet, som till exempel sophantering och transporter.

  1. Anlita en firma eller renovera själv

Du bör inte själv utföra renoveringen av ditt badrum. I stället ska du anlita en professionell hantverkare som är specialiserad på denna typ av renoveringar. Är du händig och gillar att snickra, måla och fixa saker kan du möjligtvis hjälpa till med enklare arbetsuppgifter i samband med renoveringen, men det är hantverkaren som ska ansvara för och leda arbetet. En badrumsrenovering är ett omfattande och komplicerat arbete. Dessutom krävs att vissa delar av arbetet utförs av certifierade eller licensierade hantverkare. Det gäller bland annat vid läggning av rör, klinkers eller uppsättning av våtrumstapeter. Skulle det i framtiden uppstå problem med ditt badrum, till exempel i form av mögel eller vattenskador, gäller inte din hemförsäkring om du själv har utfört arbetet. Det är därför väl värt de pengar som det kostar att anlita en professionell hantverkare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>