Hur sättet man pratar avslöjar hur man tänker

Här är en liten nöt för er som är rädda att bli påkomna – det är ingen idé att vara rädd att bli påkommen. Vem du är och vad du tänker är redan uppenbart för alla andra, bara inte för dig. Du kanske inte själv vet ens vart du står i en fråga, men en annan människa kan veta det på 10 meters avstånd. Ofta står vi längre ifrån oss själva än vi står varandra, det är en ond cykel av självmarginalisering och en ren ovilja att möta våra verkliga känslor, jag är inte utanför det här – jag är precis likadan. Det är ett normaltillstånd i dagens samhälle, och jag börjar tröttna.

Jag har redan hört din åsikt, den är inte din

Varför stoppar jag dig mitt i meningen i ditt första argument? Jag har redan hört allt, tonen och framförandet innebär bara en sak, det är inte du som pratar så varför ska jag lyssna. Du känner dig sårad att jag inte vill se dig, höra dig – men tro mig, du är sedd och hörd. Det finns dock ingen anledning att låta en trasig skivspelare stå och snurra, det blir bara ett oljud som inte leder någon till lycka.

I debatten om CBD olja

Var det precis sådana argument jag fick möta om och om igen, jag förstår inte hur politiker klarar av att vara i sådana debatter. När det är som att människan man pratar med inte är där, istället är det en inhoppare med inövade argument, som inte svarar på frågan du ställer utan bara snurrar på sin trasiga skiva. Hur kan det här ens vara sättet vi debatterar frågor? CBD olja är bara en liten sak, CBD olja är en helt ofarlig produkt gjord av naturen – som vi bör få förtära efter egen vilja. Men inte i Sverige, här är CBD olja inte lagligt. CBD kapslar är inte heller olagligt så bli inte orolig om du har CBD olja hemma. Det är dock tråkigt att höra helt ovidkommande argument i debatten om och om igen, att börja svamla om svensk narkotikapolitik i den debatt som inte vidrör narkotika tycker i alla fall inte jag verkar relevant.