Ansiktsbehandling – Bli av med pormaskarna

 

Små svarta eller vita prickar i ansiktet är ett problem för många. Pormaskar är talg och andra orenheter som täpper till hudens porer, vilket gör att ansiktet både kan kännas och se orent ut. Som tur är går det att göra något åt, antigen på egen hand eller genom att gå på ansiktsbehandling hos ett proffs.

Klämma pormaskar hemma

Att klämma pormaskar hemma på egen hand kan vara riskfyllt, det är nämligen lätt hänt att man får en inflammation som följd. Ska man däremot göra det är det viktigt att göra det noggrant och framförallt med rena händer.

 

Ett annat bra tips är att koka upp vatten i en kastrull, täcka huvudet med en handduk och låta vattenångan träffa ansiktet. Det kommer göra att porerna öppnar sig och blir mer lättarbetade. Självklart är det viktigt att vara försiktig så att man inte bränner sig.

 

När pormaskarna sedan ska klämmas är det som sagt viktigt att ha rena händer men man ska ändå inte arbeta med händerna direkt på huden. Använd näsdukar eller annat mjukt papper för att minska risken för bakterier och smuts. Se också till att inte trycka för hårt då det kan se bestående skador i huden, så som ärr.

 

Rengörande ansiktsbehandling på salong

Det allra bästa och mest effektiva sättet att bli av med besvärande pormaskar är att genomföra en ansiktsbehandling på salong. Även om hudterapeuten gör ungefär på samma sätt som man gör hemma så görs det med rätt verktyg, rätt teknik och rätt kunskaper.

 

En ansiktsbehandling innebär dessutom att huden rengörs på djupet vilket är nödvändigt för den som har mycket igentäppta porer – det beror ju nämligen på att huden är fet och oren. En ansiktsbehandling göteborg ger huden en chans att börja om och dessutom är det väldigt lyxigt att bli ompysslad på salong.

 

Skapa en bra hudvårdsrutin

Hur många gånger petar du dig i ansiktet med fingrar som varit i kontakt med tangentbord, dörrhandtag och andra smutsiga saker varje dag? Garanterat fler gånger än du tror. Ansiktet utsätts för många yttre påfrestningar under en dag och det är viktigt att man har en bra hudvårdsrutin om man vill få bukt med pormaskar.

 

Rengöring är det viktigaste och det är bra att göra det både morgon och kväll. Här är det viktigt att man inte tvättar ansiktet med en vanlig handtvål utan att man faktiskt väljer något som är anpassat till ansiktet och gärna efter ens egen hudtyp.

 

Det är också bra att ha en dag- och en nattkräm att smörja ansiktet med. Det ger ett vårdande lager, återfuktning och en chans för huden att återhämta sig. Se till att välja en dagkräm med solskydd så slipper du lägga det ovanpå!

 

Sist men inte minst är det bra att unna sitt ansikte en ansiktsmask lite då och då. Det kan man göra hemma även om man går på ansiktsbehandling på salong ibland. Det finns både djuprengörande och återfuktande ansiktsmasker och man kan med fördel prova några olika – det kommer ge ansiktet en bra boost.