Den bästa flyttguiden för barnfamiljer

Visst är det jobbigt att flytta, men att flytta med småbarn är ännu jobbigare – det lovar jag dig. Eftersom man redan har en hög stressnivå i livet när man har barn, är det desto viktigare att man planerar och utför sin flytt på ett bra sätt så att man inte överbelastar sig själv och sin familj med stress och så att alla tar skada. Att vara proaktiv är A och O för en lyckad och skön flytt. En flyttfirma är att föredra och att börja i god tid är ett måste.

Saker går inte alltid som man tänkt sig

Det vet ju ni, kondomen sprack. Haha. Förlåt, jag ska komma till saken, och det är att när man flyttar så är det alltid smart att börja i god tid. Det är nyckeln till att inte behöva stressa sig igenom flytten och att lyckas glida igenom hela grejen utan att det ens är jobbigt. Börjar man inte i god tid däremot så blir det nästan alltid stressigt för aclantis.com som flyttfirma och obekvämt. Så börja med förberedelserna minst 3 månader innan det är dags.

Vilka förberedelser?

Röjning av källare, vind, garderober och skåp – samtidigt sorterar man det som skall vara kvar och packar ner sådant som skall med men sällan används. Detta är bra att börja göra 3 månader innan flytten för att slippa att det blir väldigt stressigt och mycket att göra kort inpå flyttdagen.

Boka er flyttfirma

Det är inte svårt att hitta en flyttfirma – men man måste vara lite försiktig just med flyttfirmor. Det är nämligen så att flyttbranschen är ganska lurig. Det finns många oseriösa aktörer och du vill inte anlita en sådan flyttfirma. Kontrollera därför noga att din flyttfirma har F-skatt, försäkring och trafiktillstånd. Något som är en bra indikation hos en flyttfirma är att de är med i SMF (svenska möbeltransportörers förbund). Så är dem med i SMF behöver du inte kontrollera något annat. Annars är det av största vikt att du ser till att din flyttfirma har de tillstånd och försäkringar i göteborg som krävs för att få köra flyttlass, det är också viktigt att du ser att de har F-skatt. Annars begår du ett brott som anlitar en flyttfirma som tar svart betalt och det är ju bara dumt.