Flyttångest

Att flytta kan vara alltifrån en fantastisk ny upplevelse – den första resan till ett underbart nytt hem – till en helvetesdag fylld av gråt, skrik och relationer som får lappas ihop. Innan man flyttar finns det massa saker man kan göra för att förbereda för den stundande dagen, många av dom är helt gratis. Det är till exempel många som ångrar att dom inte skrev ner vilka ägodelar man har, när man ändå håller på och plockar med allting. Tänk också på att det är viktigt att skydda ömtåliga ägodelar – och även möbler – med filtar eller något annat mjukt. Det är mycket som kan hända när flyttlådor ska bäras. Därför är det också extra viktigt att se till att dom flyttlådor du använder inte är för gamla, trasiga eller av dålig kvalitet.

Flyttfirma eller inte?

Det kanske känns som en lyx, eller som att det skulle vara otroligt dyrt, att anlita en flyttfirma. Men sanningen är att det inte alls är samma kostnad som förr i tiden och du kan dessutom använda internet för att jämföra den flyttfirma du hittat mot alla andra i ditt område. Något man måste tänka på också är tiden, ansträngningen och kostnaden i form av husfrid och vänskapsrelationer man riskerar att lägga på en flytt helt i onödan. En dold fördel med att anlita en flyttfirma är att du med ett enda drag stryker minst hälften av din redan långa lista med saker från aclantis.com – flyttfirma göteborg med saker som måste fixas inför flytten.

Själva flytten

Om du väljer att anlita en flyttfirma, se till att kontakta dom och ha en bra kommunikation redan innan flytten. Med all extra tid du har är det bra att du ser till att planera exakt var alla dina ägodelar ska någonstans. Alla kanske ska med till nya bostaden eller så ska vissa lådor in i ett förråd eller kanske till mormor. Märk upp allting ordentligt på ett sätt som är lätt för både dig och din flyttfirma att snabbt se. Var också noga med att märka upp sådan du kommer behöva direkt i nya bostaden såsom toalettartiklar och köksattiraljer. Se också till att vara trevlig och respektfull mot dina flyttgubbar, det är ändå dina mest värderade saker du har anförtrott dom med ansvar att bära. En lätt lunch eller iallafall förfriskningar kommer man långt på och du kommer garanterat få en extra bra behandling av dina killar!

Måste jag ha flyttfirma?

Ett annat alternativ är givetvis att samla ihop släkt och vänner för en gemensam flyttdag med tillhörande pizza och öl efteråt. Det finns inget som säger att det sättet inte kan funka exakt lika bra. Något man bör tänka på är dock att det ställs större krav på din organisationsförmåga, planeringsförmåga och tiden du behöver lägga på flytten. Men med en ordentlig to-do-lista, ett utvilat sinne och en stor dos optimism brukar det mesta lösa sig.