Vilka bettingsidor på nätet är bäst?

Vilka bettingsidor som är bäst är inte en självklarhet. Det hela beror på vad du är ute efter. Är det att spela på en sida med svensk licens eller på en som har bonusar, eller helt enkelt på en med väldigt gynnsamma odds?

Smidigt att spela på bettingsidor med svensk licens

Vad gäller smidighet är bettingsidor med svensk licens numera ganska så oöverträffade. Det hela har att göra med att dessa sidor faktiskt riktar sig till en svensk publik, med ett svenskt innehåll och svenska sportlag. De här sidorna har också en fördel vad gäller BankID-inloggning och Trustly-insättningar, alltså räcker det med ett par snabba knapptryck för att logga in på bettingsidan och sätta in pengar på den.

Eftersom de svenska bettingssidorna lyder under spellagen i Sverige vet du med säkerhet att de genomgått och klarat en mängd prövningar hos Spelinspektionen. Här har du också ett solitt skyddsnät i form av lättillgängliga verktyg för ansvarsfullt spel och du kan inte sätta in och spela för orimligt mycket pengar på svensk betting utan licens. Samtidigt kan det kännas kontrollerat och du kan inte få någon form av oddsbonus inför din betting. Om du vill få bettingbonus är det utländska bettingsidor som gäller!

De utländska bettingsidorna kan ha oddsbonusar

När du lägger dina bets via utländska bettingsidor innebär det att du gör betting utan svensk licens. Däremot skulle det vara missvisande att kalla det för betting utan licens, för även många av de utländska sidorna är licensierade. Malta Gaming Authority, MGA, är ett exempel på en mycket seriös licensverksamhet inom EU och som utfärdar licenser inom casino och betting.

MGA-betting på nätet kännetecknas oftast av engelskspråkigt innehåll och enorma sportböcker inom otaliga sport- och tävlingsgrenar. Genom dessa sportböcker kan du tippa på ligafotboll liksom på internationell e-sport.

Det är inte ovanligt att de utländska sidorna erbjuder bonusar, som du själv kan välja om du vill ha. Tänk bara på att oddsbonusar i regel är behäftade med särskilda bonusvillkor. Vad som däremot sällan finns på dessa sidor är möjligheten till insättningar och uttag via Trustly. I stället används mer traditionella betalmetoder som banköverföring och betalkort. Huruvida de eventuella vinsterna är skattefria varierar från sida tillsvensk spelsida för betting sida.

Svensk betting vs. utländsk betting – vilket är bäst?

Det finns inget självklart svar på frågan om vilken betting som är bäst, svensk eller utländsk? I mångt och mycket handlar det om personliga preferenser. Om du inte kämpar med spelproblem och inte har något emot engelska bettingsidor kan just de utländska varianterna vara ett alternativ. På dessa sidor öppnas dessutom portarna till internationell betting.

För många kan en svensk bettingupplevelse vara att föredra av den enkla anledningen att den är välbekant, både språkligt och innehållsligt. Det känns ju dessutom extra kul att kunna lägga bets på favoritlåten i den svenska Melodifestivalen, vilket är möjligt om du befinner dig på en svensk bettingsida som lyfter fram ”inhemska” händelser. Som spelare i Sverige får du även garanterat skattefria oddsvinster på de svenska bettingsidorna.

Oddsen varierar från bettingsida till bettingsida…

 

Att oddsen varier från bettingsida till bettingsida är ett vanligt och välkänt faktum. Samma match, olika sportböcker och olika odds, så brukar det oftast gå till. Därför bör du själv hålla koll på de olika bettingsidorna och sportböckerna, för att se till att du får bästa möjliga odds och därmed bästa möjliga vinst på dina bets.

Med andra ord är det alltid en bra idé att jämföra bettingsidor med varandra för att hitta en som passar dig.